Autohuolto ja autokorjaus

Pikkuviat ja kulumisesta johtuvat huoltotarpeet ovat luonnollinen osa autonomistajan arkea. Varsinkin jo hieman ikääntyneemmissä kulkupeleissä huoltoa tai korjausta voidaan tarvita useammin, mutta säännöllinen autohuolto ei uusillekaan autoille tee pahaa, päinvastoin. Raceman Oy:ssä huollatat ja korjautat autosi taas priimakuntoon – ota yhteyttä ja varaa huolto- tai korjausaika jo tänään. 

Autohuolto

Huolto tehdään joko auton oman huolto-ohjelman mukaisesti tai noin kerran vuodessa. Säännöllinen huolto varmistaa turvallisen ja toimivan auton, joka ei jätä sinua yllättäen tien päälle. Voimme katsoa tarpeen mukaan perushuollon tai laajemman huollon ja sopia yhdessä tarvittavat toimenpiteet.

Autokorjaus

Autossa voi äkkiseltäänkin ilmetä korjausta vaativia vikoja, kuten esimerkiksi jarru- tai vaihteistovikoja. Kokenut henkilökuntamme selvittää vian syyn ja korjaa auton taas takaisin käyttökuntoon.

Hiukkasuodattimen puhdistus, DPF tukossa?

DPF puhdistus on usein taloudellisempaa, kuin sen uusiminen. DPF tukkeutuu väistämättä, vaikka järjestelmän regenerointitoiminto ajon aikana toimisikin, tai regenerointi tehtäisiin diagnostiikan kautta. Regenerointi kykenee polttamaan osan noesta tuhkaksi, mutta tuhka kertyy hiukkasuodattimeen ja suodatin tukkeutuu. Tukkeutunut hiukkassuodatin aiheuttaa lisääntyneen vastuksen lisäksi pakokaasun lämpötilan nousua pakosarjassa ja voi aiheuttaa liiallista lämpötilan nousua myös turboahtimessa, joka voi johtaa ahtimen vaurioitumiseen.

 

Hiukkassuodattimen tukkeutuminen ja sen aiheuttamat ongelmat moottoreille ovat lisääntyneet nopeasti.


Päästöjenvalvontajärjestelmässä oleva regenerointi-toiminto, jonka tarkoituksena on polttaa suodattimeen kertyneet hiukkaset ei useinkaan pääse käynnistymään johtuen liian lyhyistä ajomatkoista, liian matalasta pyörintänopeudesta sekä liian alhaisista lämpötiloista.
Vaikka regenerointi toimisikin ajon aikana tai se pakotettaisiin päälle diagnostiikan kautta, se ei kuitenkaan puhdista suodatinta täysin. Regenerointi ainoastaan polttaa osan nokipartikkeleista pois, mutta suodattimeen kertyy silti tuhkaa, joka ei pääse poistumaan suodattimesta ja suodatin ajan myötä menettää virtauskapasiteettiaan ja tukkeutuu.


Jos autolla ajetaan vikavalo päällä ei regenerointi myöskään ala eli suodatin tukkeutuu entisestään.

 

Carbon Clean DCS-17 järjestelmällä tukkeutuvat suodattimet voidaan puhdistaa irrallaan nopeasti ja tehokkaasti vain murto-osalla suodattimen vaihdon kustannuksista.

 

Asiat, jotka sinun tulisi huomioida ennen autohuoltoon saapumista

Autohuoltoa nopeuttaa, jos tiedämme autostasi mahdollisimman paljon jo etukäteen. Kerro meille ainakin autosi

- rekisterinumero
- huoltohistoria
- mahdolliset aikaisemmat ongelmat
- onko autossasi nyt jokin selvästi havaittava vika tai huoltoa vaativa toimenpide

Raceman Oy

Poikkikatu 12
38200 Sastamala
010 315 2960
info@raceman.fi
www.raceman.fi

Auton korjaus

Suosittele meitä

Facebook Twitter 3Jaa